Lifestyle

Hvad er Philips Hue?

Det ved du nok allerede. Medmindre du selvfølgelig har levet under en sten de sidste par år. Philips Hue startede med at være almindelige, hvide LED-pærer, som du kunne styre med din telefon. Det vil sige, at du satte pæren i din lampe, tændte på stikkontakten og så kunne din telefon pludselig styre løjerne! Rigtig sjovt blev det, da der kom Hue-pærer med farver i, så du ikke længere behøvede at nøjes med at dæmpe dine pærer – nu kunne de også lyse blåt, rødt eller hvad du kunne drømme om.

Sidenhen er der kommet mere til porteføljen i form af  lysstrips, lamper, udendørsbelysning og så videre. Du styrer det stadig med din telefon via en app, men nu kan du også styre det med stemmen (her bliver det rigtig sjovt) eller med afbrydere, du kan sætte op, hvor du har lyst.

Det er ret smart. Og fordi det er smart, betyder det selvfølgelig, at du kan indstille det på en million måder!

Automatiseringer

Det smarte består i de mange “regler”, du kan sætte op (automatiseringer). Skal lyset tænde, når du træder ind af døren? Intet problem – sæt en bevægelsessensor op eller indstil systemet til at tænde, når du nærmer dig huset. Træt af at købe timere, når du skal på ferie? Du indstiller da bare dine lys til at tænde og slukke forskudt af hinanden på bestemte tidspunkter.

Vil du tage pis på kæresten, når hun sidder alene derhjemme? Få lyset til at blinke (børn elsker det, kan jeg fortælle). Det er måske ikke lige en automatisering  – men det er sjovt. Du kan også bare sørge for, at lyset tænder der, hvor du er. Og er det nat, tænder det kun i en dæmpet udgave, mens det tænder på 100%, når klokken er mellem 8.00-21.00. For det er måske meget rart ikke at blive blændet, når klokken er 4.00 om natten, og den lille græder?

There’s no end to the possibilities!

Der er nærmest intet, du ikke kan foretage dig med Philips Hue. Altså når det kommer til lys. Hvis du er lidt ferm, kan du faktisk også få Hue til at spille sammen med andre ting til dit smarte hjem. Du kan eksempelvis få Hue til at blinke blåt, når det begynder at regne (kig på www.ifttt.com, hvis det har interesse – men du bliver hurtigt fanget af alle mulighederne). Eller bare få al lys til at blinke, når nogen ringer på.

Mulighederne er nærmest uendelige. Men skal du noget á la sidstnævnte, skal du have Hue koblet til en lidt større “hjerne” til dit smart home. Jeg har netop købt en Samsung SmartThings (den beskriver jeg i et andet indlæg) til at styre vores hjem. Endda selvom vi endnu ikke har andet end Sonos og Hue. Men på sigt skal det fyldes med grej.

Har du Philips Hue?

Jeg er altid interesseret i at høre, hvordan jeg kan optimere brugsværdien af Philips Hue-systemet. Især fordi jeg lige nu har to lamper, hvor vi bare tænder på kontakten. Her er det fedt at kunne dæmpe lyset og eventuelt skifte farven – men det virker også lidt overkill en gang imellem.

Så hvordan bruger du/I systemet, så det giver mest mulig værdi?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *